در میان فرمت های مختلف داستان ها،
طبق سخنی از افلاطون، فیلسوف بزرگ یونانی، تاثیری که روایت داستان ها روی تربیت و پرورش کودک دارند، به مراتب بیشتر از تربیت های فیزیکی و جسمی است. لذا داستان گویی برای کودکان از مومات تربیت کودکان در سنین پایین است.
شیوه ای که قصه برای کودک روایت می شود در تاثیرگذاری آن برای کودک، نقش مهمی را ایفا می کند. شیوه قصه گویی برای کودکان، در قصه صوتی، با شیوه های قصه گویی بزرگسالان متفاوت است. شیوه ی قصه گویی برای کودکان بهتر است به صورت شمرده شده و با مکث همراه باشد، تا کودک فرصت تمرکز روی داستان و پردازش رو ی آن را داشته باشد.
امروزه که اکثریت والدین شاغل هستند و کمتر وقتی برای بازی و سرگرمی و قصه گویی برای کودک خود پیدا می کنند، قصه صوتی به عنوان کمکی برای والدین آمده است تا این خلا را برای بچه ها جبران کند.
روایت داستان های متنوع برای کودکان تاثیرات بزرگی رو شخصیت و تریبت آن ها می گذارد که در این مقاله به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
داستان گویی چه توسط والدین و چه به صورت قصه صوتی برای کودکان، منجر به بالا رفتن تمرکز حواس و به دنبال آن تحریکحس کنجکاوی در کودکان شده و مهارت های شنوایی آن ها را تقویت می کند.
روایت داستان های کودکانه برای بچه ها، دایره لغات ذهنی آن ها را بزرگتر کرده و باعث آشنا شدن کودکان با کلمات بیشتر و اصطلاحات زبان مادری خود می شود.
خواندن کتاب از کودکی تا بزرگسالی منجر به تقویت و رشد حافظه در انسان می شود. بنابراین بهتر است فرزندان خود را از همان کودکی به کتاب خواندن عادت دهید.
داستان گویی برای بچه ها باعث بالارفتن قدرت حل مسئله و بهبود در فرایند یادگیری آن ها در بزرگسالی می شود.
برخی از قصه صوتی های معروفی که تا کنون برای کودکان ضبط شده اند:
- قصه صوتی شازده کوچولو
- قصه های کلیله و دمنه صوتی
- قصه صوتی بز زنگوله پا
- قصه صوتی شنل قرمزی
- قصه صوتی جوجه اردک زشت
- قصه صوتی عمو نوروز
- قصه صوتی سیندرلا
- قصه های صوتی حسنی
- قصه صوتی حیوانات
- قصه صوتی دخترای ننه دریا
برای پیدا کردن قصه صوتی مورد علاقه کودک خود می توانید به سایت